fbpx

Huidverbetering

Huidklachten? Laat u informeren over de verschillende behandelmogelijkheden om uw huid te verbeteren.

Een stralende huid

Acnetherapie

De standaard behandeling van acne is het reinigen van de huid, verwijderen van comedonen en pustels. Daarnaast wordt er product advies gegeven zodat je thuis aan de slag kan gaan met de producten van Dermasence om het resultaat van de behandeling te behouden.

Fruitzuur – het AHA-effect

Fruitzuren (zog. AHA’s) hebben een breed spectrum effecten. Bij hogere concentraties hebben ze onder andere de volgende eigenschappen: peelingeffect, hydratering, verwijdering hoorncellen, bleking en vangen van vrije radicalen. Ideale toepassingsgebieden voor AHA’s zijn acne, actinische keratose, oppervlakkige rimpeltjes en de zogenaamde „skin refreshing“- behandelingen. Bovendien helpen ze bij het transport van werkzame stoffen die aansluitend worden aangebracht.

Anti-Aging-verzorging

– Stimulering van de huidvernieuwing bij langdurige toepassing
– Combinatie van fruitzuren met intensieve werking
– Verfijning van het huidbeeld
– Bescherming tegen vrije radicalen en huidschade door UV-straling

Voordat er gestart wordt met de peelingen in de praktijk wordt er gebruik gemaakt van een thuisproduct met fruitzuurcomplex.

Microneedling

De behandeling met de Derma-pen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. Het maakt met miniscule naaldjes die zeer snel op en neer bewegen microscopisch kleine gaatjes in de huid. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid dikker, steviger, veerkrachtiger en egaler van kleur wordt.

Fijne lijntjes, rimpels, (acne-) littekens, pigmentvlekken, zonbeschadiging en vergrote poriën worden minder zichtbaar. Afhankelijk van de indicatie zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tijdens de behandeling kan een serum met huidverbeterende werkstoffen als tussenvloeistof dienen, door de ontstane micro-kanaaltjes in de huid is hier een betere opname van mogelijk. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. Het is noodzakelijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zon beschermend product.

Camouflage behandeling

Microskin is een gesimuleerde tweede huid die individueel is samengesteld om de juiste huidconditie te kleuren. Het is een lichte, vloeibare toepassing die op de epidermis wordt aangebracht (bovenste laag van de huid). Microskin is geen crème en heeft niet het uiterlijk zoals andere camouflageproducten. Eenmaal aangebracht is Microskin duurzaam, flexibel en zal het niet op kleding of linnen afgeven. Het is waterdicht en laat de huid ademen. Microskin is geschikt voor iedereen, alle huidtypen en bij brandwonden. Het grote voordeel is dat Microskin 2-5 dagen op de huid aanwezig blijft waardoor dagelijks camoufleren niet nodig is.

In de praktijk zijn ook de producten van Dermacolor verkrijgbaar.

Microdermabrasie

Dit is een veilige huid verbeterende behandeling waarbij met een geavanceerd apparaat een gecontroleerde straal van ultrafijne kristallen over de huid wordt gezogen. Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag bestaande uit dode en oude huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en gezond en in staat om werkstoffen optimaal op te nemen. Daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuüm de productie van collageen, waardoor de huid van binnenuit steviger wordt en zich makkelijker zal vernieuwen en verjongen. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het vele malen intensiever is dan een scrub.

Elektrische epilatie

De langst bestaande methode van definitieve haarverwijdering is elektrisch epileren. Dit is een veilige en effectieve methode. Bij veel haargroei is deze methode minder geschikt omdat het arbeidsintensief en soms pijnlijk is. Voor een snelle haarverwijdering is behandeling met de IPL de ideale oplossing.