fbpx

Huidverbetering

Huidklachten? Laat u informeren over de verschillende behandelmogelijkheden om uw huid te verbeteren.

Een stralende huid

SkinPen – Collageen Inductie Therapie (CIT)

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens, is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen.

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Hoe werkt medisch micro-needling?

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Indicaties SkinPen – CIT

  • Acnelittekens
  • Littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Striae / striemen
  • Vergrote poriën
  • Verslapte huid

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is in de prijs inbegrepen.

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Acnetherapie

De standaard behandeling van acne is het reinigen van de huid, verwijderen van comedonen en pustels. Daarnaast wordt er product advies gegeven zodat je thuis aan de slag kan gaan met de producten van Dermasence om het resultaat van de behandeling te behouden.

Fruitzuur – het AHA-effect

Fruitzuren (zog. AHA’s) hebben een breed spectrum effecten. Bij hogere concentraties hebben ze onder andere de volgende eigenschappen: peelingeffect, hydratering, verwijdering hoorncellen, bleking en vangen van vrije radicalen. Ideale toepassingsgebieden voor AHA’s zijn acne, actinische keratose, oppervlakkige rimpeltjes en de zogenaamde „skin refreshing“- behandelingen.

Bovendien helpen ze bij het transport van werkzame stoffen die aansluitend worden aangebracht.

Anti-Aging-verzorging

Fruitzuren kunnen ook ingezet worden als anti-aging behandeling. Hierdoor wordt de huidvernieuwing gestimuleerd, treedt er een verfijning op van het huidbeeld en de AHA’s beschermen tegen vrije radicalen en huidschade door UV-straling waardoor de huidveroudering verminderd wordt.

Voordat er gestart wordt met de peelingen in de praktijk wordt thuis gebruik gemaakt van een product van Dermasence met fruitzuurcomplex.

Camouflage behandeling

Microskin is een gesimuleerde tweede huid die individueel is samengesteld om de juiste huidconditie te kleuren. Het is een lichte, vloeibare toepassing die op de epidermis wordt aangebracht (bovenste laag van de huid). Microskin is geen crème en heeft niet het uiterlijk zoals andere camouflageproducten. Eenmaal aangebracht is Microskin duurzaam, flexibel en zal het niet op kleding of linnen afgeven. Het is waterdicht en laat de huid ademen. Microskin is geschikt voor iedereen, alle huidtypen en bij brandwonden. Het grote voordeel is dat Microskin 2-5 dagen op de huid aanwezig blijft waardoor dagelijks camoufleren niet nodig is.

In de praktijk zijn ook de producten van Dermacolor verkrijgbaar.