fbpx

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is opgebouwd uit manuele lymfdrainage, ambulante compressie en het aanmeten van een therapeutisch elastische kous.

Het lymfestelsel is een reinigings- en afweersysteem. Dit systeem is opgebouwd uit een netwerk van vaten waar lymfevocht door stroomt en de lymfknopen (die kun je voelen in de hals wanneer u griep heeft). Lymfvaten nemen weefselvocht op met daarin opgeloste eiwitten, afvalstoffen en schadelijke deeltjes die niet in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. In de lymfknopen worden de schadelijke deeltjes en afvalstoffen vernietigd.

Uw lymfestelstel weer op orde

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij door een zachte pompende beweging van de handen, de vochtopname door de lymfevaten stimuleert en het functioneren van goede lymfevaten bevorderd. Door die pompende beweging wordt er een prikkel gegeven aan de lymfeknopen en lymfevaten waardoor de opname en afvoer van lymfevocht wordt verhoogd. Door de lymfevaten te trainen zal het lymfoedeem afnemen.

Compressie

Na de MLD behandeling wordt er compressie gegeven op het lichaam. Dit kan zowel met zwachtels of met klittenbandsystemen en met andere druk verhogende materialen.

Therapeutisch elastische kousen

Om het resultaat van de MLD en compressie te behouden worden er kousen aangemeten.

Deep Oscillation

Dit kan een aanvulling zijn op de MLD behandeling. Met elektrostatische impulsen zorgt de deep oscillation® voor trillingen op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht . In tegenstelling tot andere therapieën komt de therapeutische werking van binnenuit waardoor er met weinig druk gewerkt kan worden. De elektrostatische impulsen van de deep oscillation® creëren een aangename, diep effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfevaten tot een diepte van een aantal centimeters.

Lymftaping

Deze behandeling wordt toegepast op het lichaam daar waar geen compressie gebruikt kan worden zoals het gezicht.

Lymfapress

De lymfapress wordt gebruikt als ondersteuning op de MLD behandeling.